1. februar 2012

Hjemmelaget kakao

Hei alle!

I går hadde jeg så utrolig lyst på noe godt og varmt å drikke, men siden vi nettopp er flyttet inn så er det ganske tomt i skap og kjøleskap. Men, har du kokesjokolade og melk liggende så er du nesten i mål!
Hjemmelaget kakao av kokesjokolade smaker så sinnsykt mye bedre enn kakao med kakaopulver, så det anbefales å prøve.

Oppskrift, nok til en STOR kopp


50g mørk kokesjokolade (+1 bit i koppen)
0,5dl vann
3dl melk
1ts vaniljesukker

Ha en bit kokesjokolade i bunnen av koppen.
Ha vann i en panne, når det er varmt smelt i sjokoladen. Rør heletiden så sjokoladen ikke svir seg i pannen. 
Ha i melken og vaniljesukker og rør godt. 
Når kakaoen begynner å koke tar du pannen av platen og heller i krus.
Hvis du er veldig glad i søt kakao, ha i litt mer sukker.
For en mørkere kakao, ha i mindre melk eller mer kokesjokolade. 


Passer godt med pisket krem og revet sjokolade/sjokoladesaus på toppen for de som liker det :) 

Håper dette varmer litt i vinterkulden.

--Rebecca Kristin--

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar