Pølse og pastagrateng er her i huset en veldig sikker middag, dessuten blir det ofte mye mat så er gjerne middag to dager her.
Pasta og pølsegrateng
225 - 250 grader, ca 20 minutter
Ca 8 porsjoner
225 - 250 grader, ca 20 minutter
Ca 8 porsjoner
400-600g pølse (kan også lages med skinke)
300g pasta (ukokt)
Litt purre, 20-30g
3-4 gulrøtter
(Gratengen er også god med mais, brokkoli eller erter)
3-4 gulrøtter
(Gratengen er også god med mais, brokkoli eller erter)
Raspet hvitost til topping
Hvitsaus
Hvitsaus
8dl melk
50g smør
3 ss hvetemel
Salt, pepper og muskat
Smelt smøret og bland inn melet, pass på at det ikke blir brunt
Spe på med ca 1/3 av melken og rør ut klumpene, la det koke opp og ha i litt og litt av melken.
Smak til med salt, pepper og muskat. Jeg liker at sausen er litt tykk, da hengen gratengen bedre sammen.
Skjær gulrot i biter og kok til de er nesten mør
50g smør
3 ss hvetemel
Salt, pepper og muskat
Smelt smøret og bland inn melet, pass på at det ikke blir brunt
Spe på med ca 1/3 av melken og rør ut klumpene, la det koke opp og ha i litt og litt av melken.
Smak til med salt, pepper og muskat. Jeg liker at sausen er litt tykk, da hengen gratengen bedre sammen.
Skjær gulrot i biter og kok til de er nesten mør
Kok pastaen til den er omtrent halvkokt
Kutt pølsene opp i terninger eller skiver
Skjær purre i skiver
Steik pølse og purre til det får litt farge
Lag hvitsaus
Bland pølsene, purren, gulrot, (mais) og pastaen inn i hvitsausen
Ha blandingen over i en ildfast-form, dryss over hvitost
Steik på 225-250 grader til osten er gyllen brun, ca 20 min.
Håper det smaker :)
--Rebecca Kristin--