22. januar 2012

Golden vanilla cupcakes

Hei alle!

Forrige helg feiret vi bursdagen til en av mine bestevenninner, så da måtte det bakes!
Cupcakene er veldig god, og er ikke vanskelig å få til. Det vanskeligste er nok å få de til å se fin ut..



Oppskrift, Golden vanilla cupcakes
175 grader, 20 - 25 minutter
Ca 30 stykker 

2 cups (5dl) sukker
3 1/4 cups (7,6dl) hvetemel
2 1/2ts bakepulver
1ts salt
150g margarin, mykt
1 1/4 (5,6dl) cups rom temperert melk
2ts vaniljesukker/vanilje-essens
4 romtempererte egg

Veldig kjekt å ha! 1cup, 1/2cup, 1/3cup, 1/4cup. 
Miks sammen de tørre ingrediensene. Ha i smør, bland til smøret smuldrer.  
Bland melk og vanilje, ha det i smørblandingen. Visp sammen i 30 sek.
Ha i ett og ett egg, bland godt mellom hvert egg. 
Skrap kantene på bollen når alle eggene er blandet inn. Visp i 30sek.

Fyll muffinsformene 3/4full. 
Skaff deg en iskrem skje som denne, perfekt til å fylle muffinsformer.

Stekes i 23-25 min på 175grader.
Avkjøl på en rist og top med frosting. 
Blir ca 30 cupcakes.


Oppskrift frosting
(Det ble veldig mye frosting med denne oppskriften)

300g romtemperert kremost
100g romtemperert smør
ca 800g melis (gjerne siktet)
1ts vaniljesukker/vanilje-essens
Matfarge etter ønske
(Evt. noen dråper sitronsaft)

Bland alt godt sammen til det er en klumpfri blanding.
Ha i ønsket matfarge, bland godt så den ikke ser kornete ut.
Jeg pleier å blande farge i omtrent halvparten av frostingen.


Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket tupp, dekorer slik du ønsker.
Det finnes mange filmer på youtube der du kan lære hvordan du lager roser o.l med frostingen. 

Til jul fikk jeg en helt genial plastboks, 2 etasjer med plass til 24cupcakes. Helt genial til å frakte med seg cupcakes!


--Rebecca Kristin--