13. februar 2012

Taco pai med kylling

Hei alle!

Det blir ikke en skikkelig bursdagfeiring uten deilig hjemmelaget middag. Her kommer det oppskrift på taco pai med nachos topp.

Jeg hadde tenkt å lage en grov spelt bunn på denne paien, men det gikk jo så klart ikke som jeg hadde tenkt. Kjøpte feil pose med mel, så speltmelet var helt fint, nesten som hvetemel. Men, deigen var helt fantastisk å arbeide med så det var gjerne ikke så dumt likevel.



Pai bunn
225 grader, 30 - 45 minutter
Ca 4-6 porsjoner


200g spelt mel
135g mykt margarin
Ca 0,5dl vann
Smuldre margarinen i melet, eller bland godt i kjøkkenmaskin.
Ha i vann, sett deigen kjølig i ca 30min.
Kjevl ut deigen så den passer i den smurte paiformen.
Trykk deigen forsiktig ned i formen.
Skjær bort deigen som stikker utenfor paiformen.
Prikk bunnen med en gaffel, nå er den klar for å bli fylt.




Fyll

500g kylling, strimlet
2pk tacokrydder
1 boks med hakkede tomater
2ss tomatpure
ca 2 dl vann
2 hvitløksfedd
ca 2 paprika
4-6 ringer med jalapeno
ca300g revet hvitost
Nachos chips
Krydder etter ønske, evt. taco saus fra glass


Topp paien med nachos chips.
Stek paien i 30-45min på 225grader, på nederste rille. 
Server med salat, paprika, agurk og alt annet som er godt i en salat.

Håper det smaker :)

--Rebecca Kristin--

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar