På søndag var det fastelaven og det er klart jeg lagde boller. Men, det har vært ganske travelt her hjemme de siste dagene så har ikke fått tid til å legge ut et innlegg før nå. Bollene er veldig godt og saftig, så for meg som ikke liker krem var de likevel knall god.
I fjor en gang sendte jeg brev med min kjære farmor, da var hun så snill å sendte meg bolleoppskriften sin. Jeg syntes det er kjempe koselig med oppskrifter som andre i familien bruker, så derfor vil jeg dele den med dere.
Vær obs på å ikke ta for mye melk i deigen sånn som jeg gjorde, det måtte ganske mye mel til for å få det til å bli en bolledeig i stede for en bollerøre.
3 1/2dl melk
50g gjær
100g smør
1dl farin
1ts kardemomme
1ts bakepulver
Ca 9dl hvetemel
+ 1egg til pensling
Smelt smøret, bland det sammen med melken.
Varm blandingen opp til 37grader.
Ha væsken i en bolle, ha i resten av ingrediensene.
Bland deigen godt og la deigen heve i ca 1 time.
Del deigen og rull ut i pølser, skjær pølsen opp i like store biter (ca16stk).
Trill ut bollene, sett de på ett bakebrett til etterheving i ca30min.
Pensle bollene med egg og steik de midt i ovnen på 225-250grader i ca10 minutter.
Håper det smaker :)
--Rebecca Kristin--