6. februar 2012

Fin sjokoladeterte

Hei alle!

For sikkert ett år siden kjøpte jeg en kokebok som heter fristende sjokolade, hadde så klart DE store planene om at oppskriftene i denne skulle prøves ut.. ALLE oppskriftene.. Sånn har det ikke gått.. Har ikke laget noen.. Før i dag :D Fikk endelig kvinnet meg opp til å teste ut en oppskrift jeg har hatt lyst å prøve siden jeg kjøpte boken..
Sjokoladeterten var lett å lage, og smakte helt utrolig godt! Men, den er kjempe mektig! Så om du ikke er glad i kraftig sjokolade eller kakao smak så styr unna denne..


Paibunn 
190 grader, 20 minutter
6 porsjoner

150g hvetemel (+hvetemel til utkjevling)
2ts kakao (+kakao til utkjevling)
2ss melis
en klype salt
50g kaldt smør i terninger
1 eggeplomme
ca 5ss iskaldt vann

Smør en 22cm terteform.
Sikt hvetemel, kakao, melis og salt. 
Ha i smøret, kjør i kjøkkenmaskin eller smuldre smøret til det ser ut som brødsmuler.
Ha i eggeplommen og iskaldt vann.
Du skal ha i akkurat nok vann til at deigen samler seg.
Rør godt mellom hver gang du har i vann.
Strø hvetemel og kakaopulver på bakebenken, kjevl ut bunnen, så den dekker hele formen. 
Min paibunn trakk seg litt sammen når den ble stekt, så pass på at kantene er godt dekket. 
Trykk deigen forsiktig inn i kantene.


Skjær av deigen som er utenfor kantene på formen.
Ha bakepapir med tørkede bønner eller erter over paibunnen. 
Sett paibunnen i kjøleskapet i 30min.
Slå på ovnen, 190grader. 


Steik bunnen i 15min med ertene/bønnene over. 
Ta av bakepapiret og ertene/bønnene, steik bunnen i 5minutter til.


Ganachefyll


200g kokesjokolade, 70%kakao
2ss mykt smør
1 liten kartong kremfløte
(evt. 1 ss rom, og sjokoladeskav (pynt)

Hakk sjokoladen, eller om du ikke liker å hakke sjokoladen ta en hammer og slå løs på sjokoladeplatene. 
Pass på at ikke sjokoladepapiret sprekker, og at du ikke lager merker i benkeplate/ gulv. 
Ha sjokolade og smør i en bolle.
Kok opp fløte, hell over i bollen med sjokolade. 
Rør godt til all sjokoladen er smeltet (ha i evt. rom).


Hell over paibunnen. La stå i romtemperatur i ca 30min, før den settes i kjøleskapet i ca 2,5 timer
Pynt med evt. sjokoladeskav og server.


Håper det smaker :)

--Rebecca Kristin--

3 kommentarer:

  1. You should make it again using real butter melange is grooooooossssss :P Beautiful tart though!!

    SvarSlett
  2. Hehe.. Jeg får prøve det neste gang :) Hvilke type smør pleier du å bruke når du baker ?
    Takk, den smakte helt utrolig og :D

    SvarSlett