28. oktober 2012

Vaniljekake med sitronsmørkrem

Hei alle!

Endelig var det påtide å ha en vinkveld sammen med noen av tidenes flotteste damer! Og, når det er vinkveld må vi ha noe søtt i tillegg til det salte. Det er forferdelig mange som rynker på nesen når de hører kake på vinkveld, men det er bare fordi de ikke har prøvd! Sjokoladekake passer f.eks. helt perfekt, men pga allergi så ble det vaniljekake denne gangen, men det virket som om det falt i smak!

Oppskriften er egentlig en Cupcake oppskrift fra God Morgen Norge,så røren kan også fylles i muffinsformer og stekes på 170grader i 18-20minutter.



Vaniljekake


250g smør, smeltet og avkjølt
4dl sukker
4 egg
2dl melk
6dl hvetemel
3ts bakepulve
1ts vanilje ekstrakt/sukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. 
Rør inn det våte og det tørre vekselvis til du får en glatt røre. 
Ha over i formen, stek på 190grader i ca 35minutter midt i ovnen.



Denne gangen lagde jeg to kjempe smultringer, men ser at jeg kunne laget en kjempestor i stede for to litt mindre. Men, var like greit med to mindre kaker. 



Smørkrem


100g romtemperert smør
300g melis
1,5ts vanilje
ca 3ss sitronsaft, smak deg frem

Bland smør og melis godt sammen.
Ha i vanilje og smak deg til med sitronsaften.
Ha i litt melk eller vann om smørkremen blir for tykk. 

Når kaken er avkjølt ha over smørkremen og pynt.

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

1 kommentar:

  1. hei hei :)
    Du vant auksjonen på det hjertekonfektformene. Mangler mailaddressen din så skriver her :) send meg gjerne mailaddressen din :)

    Mvh Elin
    elinnygard@hotmail.com

    SvarSlett