26. oktober 2012

Grovbakst brød

Hei alle!

Ser at det er veldig mye kaker og kose mat på bloggen min, så tenkte at det var på tide å ha ett innlegg som ikke dreier seg om kosemat.




Brød, 2stk.


1kg grovbakst
6dl lunkent vann
1pk gjær
3ss rapsolje
2ts salt
2ts sukker
1ts bakepulver
Evt. sesamfrø og havregryn

Løs gjæren opp i vannet. 
Ha melet, salt, sukker og bakepulver i en bolle. Bland dette sammen før du tilsetter rapsolje og vannet. 
Når deigen er godt blandet, sett den til heving ca en time.
Ettersom det er veldig kaldt ute, og derfor er kaldt på kjøkkenet mitt ville ikke deigen heve så fint som den pleier. Hvis du opplever det samme problemet, så fyller du vasken med varmt vann, plasserer en rist over og sett bakebollen med håndduk på risten. Da vil varmen fra vannet gjøre at deigen får en høyere temperatur og hever seg.

Bak ut brødene, la de etterheve en times tid.


Før og etter heving.


Spray med litt vann og ha på evt sesamfrø eller havregryn. 
Stek brødene på nederste rille i ca45 minutter på 215grader.

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar