Sjokoladeristopper er et must for meg når det nærmer seg jul, men de kan egentlig lages året rundt. Ikke bare er de super enkel å lage, de smaker også helt utrolig godt. Det som tar lengst tid er å fylle muffinsformene, men om du ikke lager så mange i slengen så er ikke det et problem.
Her i huset måtte jeg doble denne oppskriften i første omgang. Har en mann som liker de veldig godt, så må nok lage flere før jul tenker jeg :)
Sjokoladeristopper, ca18 stk
100g kokesjokolade
25g delfia fett
1ts vanilje ekstrakt/sukker
4-5dl puffet ris
Smelt fettet over vannbad, skru ned varmen og forsiktig smelt sjokoladen.
Ha i vanile ekstrakt/sukker.
La det kjøle seg ned i et minutt eller to.
Hell puffet ris over og bland godt.
Husk at sjokoladen som regel legger seg på bunnen av bollen, så bland godt for å få dekket den puffete risen med nok sjokolade.
Bruk spiseskjeer og legg sjokoladeblandingen over i muffinsformer.
Oppbevares i en kakeboks på et kjølig sted.
Jeg har kjøpt noen muffinsformer på Ikea som passer perfekt til dette, de er mye høyere enn de andre formene du kjøper i butikken så når ristoppene ligger i kakeboksen faller de ikke ut av formen.
Håper det smaker!
---Rebecca Kristin---
Geniale for de med eggeallergi:)
SvarSlettHei, det har jeg ikke tenkt på, så takk for det :)
SlettOgså er de veldig god for oss uten allergi også.. hehe..
Men, de forsvinner fort.. I allefalll her i huset, har laget to runder med dobbel oppskrift allerede :)
Aω, this ωas a reаlly good pоst.
SvarSlettTakіng the time anԁ actuаl effοrt to produсe a veгy gooԁ aгtісle…
but what cаn Ι say… I hesitate
а whole lοt and nеveг managе to get
anything done.
Also viѕіt my ωeb ѕite - www.greenplanet4energy.com/