16. november 2012

Super enkle sjokoladeristopper

Hei alle!

Sjokoladeristopper er et must for meg når det nærmer seg jul, men de kan egentlig lages året rundt. Ikke bare er de super enkel å lage, de smaker også helt utrolig godt. Det som tar lengst tid er å fylle muffinsformene, men om du ikke lager så mange i slengen så er ikke det et problem.

Her i huset måtte jeg doble denne oppskriften i første omgang. Har en mann som liker de veldig godt, så må nok lage flere før jul tenker jeg :)

Sjokoladeristopper, ca18 stk

100g kokesjokolade
25g delfia fett
1ts vanilje ekstrakt/sukker
4-5dl puffet ris

Smelt fettet over vannbad, skru ned varmen og forsiktig smelt sjokoladen.
Ha i vanile ekstrakt/sukker.
La det kjøle seg ned i et minutt eller to.
Hell puffet ris over og bland godt.
Husk at sjokoladen som regel legger seg på bunnen av bollen, så bland godt for å få dekket den puffete risen med nok sjokolade.

Bruk spiseskjeer og legg sjokoladeblandingen over i muffinsformer.
Oppbevares i en kakeboks på et kjølig sted. 

Jeg har kjøpt noen muffinsformer på Ikea som passer perfekt til dette, de er mye høyere enn de andre formene du kjøper i butikken så når ristoppene ligger i kakeboksen faller de ikke ut av formen. 

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

3 kommentarer:

  1. Geniale for de med eggeallergi:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, det har jeg ikke tenkt på, så takk for det :)
      Også er de veldig god for oss uten allergi også.. hehe..
      Men, de forsvinner fort.. I allefalll her i huset, har laget to runder med dobbel oppskrift allerede :)

      Slett
  2. Aω, this ωas a reаlly good pоst.
    Takіng the time anԁ actuаl effοrt to produсe a veгy gooԁ aгtісle…
    but what cаn Ι say… I hesitate
    а whole lοt and nеveг managе to get
    anything done.

    Also viѕіt my ωeb ѕite - www.greenplanet4energy.com/

    SvarSlett