12. november 2012

Mormors tyske skiver, uten egg

Hei alle!

Som lovet kommer mormor sin oppskrift på tyske skiver. Det er disse jeg er vokst opp med og har spist hele livet :) De er mye enklere å lage enn den andre oppskriften, og er helt super siden de er uten egg.

Nå lagde jeg begge oppskriftene rett etter hverandre, og jeg kjente med en gang forskjell på deigen og på smaken. Denne deigen er lettere å arbeide med, og kjennes tykkere enn den andre oppskriften. Smaken er heller ikke det samme, forskjellen er vanskelig å beskrive, men disse er mindre salt enn den andre oppskriften. Dette er uten tvil den beste oppskriften :)
  

Tyske skiver, ca 2 brett

185g smør
100g melis
250g hvetemel

Pisk smør og melis hvitt.
Ha i hvetemel, litt og litt til deigen er passe tykk og ikke så klissete.
Rull deigen til en tykk pølse og avkjøl i en times tid. 

Skjær pølsen i skiver og stek på 180grader i ca 10min,midt i ovnen.

Avkjøl på rist og oppbevar de i en lufttett kakeboks. 

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar