14. august 2013

Ny samtale med Ms-sykepleieren

Hei på deg!

I dag hadde jeg time hos sykepleieren min, og hun er bare så fantastisk!
Jeg vet at tiden til leger og sykepleiere er veldig dyrebar, men at hun tar seg tid til å virkelig høre på meg fortelle om hvordan jeg har det er veldig deilig! Så i tillegg til å snakke om sykdommen fikk vi snakket om hvor deilig det var å komme seg i jobb og at jeg føler meg mer positiv nå som jeg ikke har så mye tid til å sitte hjemme og gruble over verdensproblemer.. I tillegg fikk vi snakket litt om hvordan andre mennesker møter meg, spesielt min mann og en venninne som leier rom hos oss.
Min mann hadde i fjor betennelse på hjernestammen, og hun som leier hos oss har en del kroniske sykdommer så jeg føler meg egentlig veldig heldig som daglig omgås personer som har en viss forståelse av hvordan det er å være "usynlig syk" og som skjønner hva det betyr å være dårlig, slapp og svimmel selv om de ikke har MS selv.

Jeg er så heldig at jeg har masse forståelsesfulle venner og en veldig støttende familie, men av og til føler jeg at ikke alle helt skjønner hva jeg mener når jeg prøver å forklare hva som er vanskelig for meg. Og, noen behandler meg nesten som om jeg er syk, om jeg klarer ditt og orker datt, men det går nok over med tiden når de får se at så lenge jeg ikke har attakk så er jeg like frisk som alle andre! Jeg føler det i allefall sånn :)

Jeg og sykepleieren snakket også om at jeg er litt stresset for å ta med meg medisinene mine som håndbagasje på flyet.. Jeg har aldri flydd med sprøyter i bagasjen før, så jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå, men jeg har snakket med sykepleier, reisebyrået, apoteket og flyplassen vi flyr fra, så jeg regner egentlig med at det går fint når alle de sier det går bra. Men, om jeg ikke hadde sjekket opp i det hadde jeg gruet meg og stresset helt frem til vi reiser så nå slipper jeg mye av det :)

Ellers så tok jeg blodprøver for å se om kroppen min tar til seg D vitaminer. Krysser fingrene for at jeg har mye høyere verdier nå enn sist jeg målte. I tillegg så sjekker de leververdiene mine for å se om den blir påvirket av medisinene mine. Så det blir artig å høre hva de finner ut av.
I tillegg har jeg vært å tatt B12 sprøyten som jeg tar ca her 3. mnd. Så nå begynner jeg å bli skikkelig klar for å dra på ferie. Har til og med tatt vaksiner mot hepatitt A samt påfyll av barnevaksinene. Så da burde jo alt være i orden.

Jeg er veldig spent på hvordan kroppen min reagerer på varmen i syden, det er ikke mange gangene jeg har vært i syden og MS pasienter reagerer ulikt på varme akuratt som friske folk. Noen merker ingenting og bare nyter det, andre føler seg bedre mens andre kan merke at de ikke tåler varmen så godt og f.eks få skjerlvinger i armer eller bein. Så dette blir spennende. Jeg er i allefall veldig positivt innstilt og ser frem til to uker i sol og varme! At jeg skal fylle på D vitaminer er en god unskyldning for å reise til syden syntes jeg ;)

Uansett, nå må jeg straks gjøre med klar for å gå på jobb. Så håper du får en super dag og nyter det som er igjen av sommeren!

Rebecca