26. september 2014

Nye medisiner, Tecfidera

Hei på deg

På mandag som var så begynte jeg på nye medisiner.. Det er jo aldri en dans på roser for å si det sånn. Vel, først så skulle jeg hente ut medisinene før vi dro på weekend tur, men da får jeg vite at medisinene må bestilles.. Flott at jeg var tidlig ute denne gangen da tenkte jeg.
Når vi var borte fikk jeg melding om at medisinene mine var kommet, så på mandag var jeg for å hente medisinene mine. MS medisiner, i allefall de jeg har vært borti er noe man slipper å betale for selv. Så når damen på apoteket slo inn medisinene og jeg så summen som sto på kassaapparatet ble jeg litt stresset. Uansett, kort fortalt så måtte jeg gå hjem, kontakte Haukeland og få de til å snakke med apoteket. Det som hadde skjedd var at legen hadde glemt å skrive noe på resepten, men heldigvis ordnet dette seg ganske raskt så jeg fikk begynt på medisinene på mandag.

Tecfidera er veldig enkelt å ta. Det er to tabletter og jeg skal ta en om morgenen og en på kvelden. Så det passer meg mye bedre enn Extavia som jeg gikk på tidligere. Det er heller ikke like mange bivirkninger av tablettene som det var med Extavia. Men, så klart har jeg fått de fleste vanlige bivirkningene som man kan få av Tecfidera. Tirsdag fikk jeg kjempe mye røde flekker (flushing) på brystet og på ryggen, det så rett og slett ut som om jeg hadde fått sol-eksem. Så det var veldig ubehagelig, men jeg har heldigvis ikke hatt det så gale etter dette. Ellers så har jeg hatt mye vondt i magen og kastet opp en del. Jeg tror dette kan bedres ved at jeg finner ut hva jeg bør spise og når på dagen jeg bør ta medisinene. Så det er en litt prøve meg frem sak dette her. Det viktigste er at jeg spiser en del før jeg tar medisinene. Det anbefales å spise fet mat, f.eks olje, tran eller peanøttsmør.. Men jeg kjenner at det ikke er så lett, men burde kanskje kjøpe meg en flaske tran i helgen eller noe..

Vi får se hvordan det går og håpe på det beste.. Jeg håper i allefall formen er bedre på mandag så jeg kommer meg på jobb igjen..

Håper du har en fin helg
Rebecca

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar