20. desember 2013

I det tankefulle hjørnet...

Hei på deg.

I dag er en av de første dagene på lenge jeg føler at jeg kan senke skuldrene, slappe av og bare tenke på ingenting. Det er veldig deilig å ha en sånn stund innimellom all jobbingen og jule kavet. Det er ikke sånn at jeg har lagt på sofaen i hele dag, neida. Juletreet er blitt saget av og kommet i fot, jeg har ryddet og støvsuget litt, men jeg har i allefall fri fra jobb. Så da er det lett for at jeg begynner å tenke når jeg sitter meg ned for å slappe av. Normalt så tenker jeg på alt jeg skulle ha gjort som jeg ikke har fått gjort, hva jeg burde gjort annerledes i ulike situasjoner de siste ukene eller om jeg kanskje skulle fortalt min mann at jeg elsker han og hvor mye han betyr for meg litt oftere.. Men, i dag så tenker jeg på helt andre ting.

Jeg tenker på hvor deilig det er at julen nærmer seg. Hvor kjekt det blir å feire sammen med mamma, mannen hennes, barna og barnebarna hans, min bror, kjæresten hans og datteren hennes, morfar og min mann.. Hvor deilig det er å kjenne kroppen slappe av, hvor godt det er å være så og si i mål med julegavene.. Og på hvor heldig jeg er som har det sånn som jeg har.. Ikke missforstå meg, jeg lever ikke ett liv i luksus med penger rennende ut av ørene.. Men, de siste to årene har vært veldig tung og vanskelig med mye sykdom, lav inntekt, arbeidsledighet og dårlig samvittighet fordi jeg ikke har fått gjort alle de tingene jeg har følt jeg skulle gjort.. Nå har vi lønn nok til å betale de regningene vi må betale, og selv om vi ikke kan leve ett liv i luksus så er det befriende å slippe å snu og vende på hver eneste krone for å få det til å gå rundt.. Helsen er bedre, min mann er frisk og full i energi og jobber masse fordi han som meg er blitt glad i butikken som vi jobber i.. Det høres kanskje rart ut, men jeg føler en tilknytning til arbeidsplassen min og er stolt av den.. Dermed jobber jeg hardt for å gjøre det godt på jobb, og for at butikken skal bli bra.. Det tror jeg min mann også føler siden han stiller opp så mye som han gjør..

Men, det viktigste som har skjedd i år for min del er at jeg har fått stilt en diagnose og nå får medisiner som gjør at jeg ikke blir syk.. Selv om det var grusomt å få beskjed om at jeg har MS så er det helt greit.. Noe av det rareste for meg er at jeg har vært mye friskere i år (føler jeg) enn jeg har vært på lenge! Tidligere hadde jeg noen uker hver vår, høst og jul der jeg ble sengeliggende med influensa eller noe annet dritt i en uke eller to.. Bank i bordet, men det har ikke skjedd i år! Og, det er veldig deilig. Jeg har på en måte bare ventet på at det skal komme, men det har det ikke gjort.

For meg er julen en tid som er god å bruke til å tenkte tilbake på hvordan året har vært.. Hvordan har jeg egentlig vært mot andre? Hva kan jeg gjøre for å snu livet mitt i den retningen jeg vil det skal ta? Er jeg flink til å ta i mot hjelp og vise de rundt meg hvor viktig de er for meg? Er jeg flink til å gripe de mulighetene som kommer og gjør jeg egentlig det beste ut av de mulighetene jeg får? Hva kan jeg gjøre annerledes for å bli en bedre meg? Da tenker jeg ikke at jeg skal bli verken filmstjerne eller Moder Teresa, men er det noe jeg kan gjøre for at jeg skal trives bedre med å være meg?

Jaja.. Nok tenking for å dag tror jeg! Gleder meg i allefall masse til jul, og litt fri. Håper du gjør det samme enten du skal feire jul alene, med venner eller med familien.

Rebecca

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar