17. januar 2013

Grovbakst pizzasnurrer med skinke

Hei alle!

Pizzasnurrer er veldig godt og kan oppbevares i frysen så du kan ta opp når du vil ha noe godt å spise. Det er helt supert som middag eller kvelds på en lørdag. Denne varianten tar litt tid å lage siden bunnen og sausen lages fra bunnen av. Det enkleste er å lage bunnen først og ha den til heving samtidig som du lager sausen.

Pizzasnurrer, ca 27stk
Bunn
 1kg grovbakst mel
2pk gjær
2ts bakepulver
2ts salt
1ts sukker
60g olje
6dl lunkent vann (37grader)

Ha mel, gjær, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
Bland godt sammen og tilsett olje.
Ha i litt og litt vann til deigen blir fast.
Kna deigen godt og sett den til heving i ca 1time.

Saus
2bokser hakkede tomater (jeg brukte en med chilli og en med basilikum)
1 løk
3dl vann
  6ts tacosaus fra glass
 En dæsj ketchup 
En skvett melk eller matfløte
Krydder, f.eks. hvirløkspulver, salt, grillkrydder, kajennepepper og oregano.
 

Finhakk løken og brun den i en panne.
Ha de hakkede tomatene over løken.
Ha i vannet og la det småkoke til det begynner å tykne.
Ha i 6ts tacosaus og en dæsj ketchup.
Kok til sausen begynner å bli tykk.
Smak til med krydder, og ha i en liten skvett melk eller matfløte.
La sausen småkoke et par minutter før du setter den til avkjøling.

Fyll
 1boks bogskinke
Raspet hvitost
Skinkeost

Rasp hvitosten og kutt skinken i små terninger.
Kjevle ut deigen, smør over sausen og ha på fyllet.
Rull deigen sammen til en pølse.
Skjær opp i biter på ca to fingerbredder.
Sett snurrene på bakebrett med bakepapir.
Evt. dryss litt raspet hvitost over.
 Steik i ovnen på 225grader i ca 20minutter.

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar