I kveld hadde vi min mor og samboeren hennes på middagsbesøk og serverte fløtegratinerte poteter, biff, svinekjøtt og salat. Middagen var veldig god, men desverre lot jeg potetene stå litt for lenge i ovnen så nesten all den gode sausen som skulle vært i potetene var fordampet.. Så, pass tiden på potetene folkens og ikke la de stå for lenge! Det er andre gang jeg lager fløtegratinerte poteter fra bunnen, og det smaker så mye bedre enn pakkene du får kjøpt i butikken. Så det anbefales å prøve:)
Jeg tok utgangspungt i en oppskrift jeg fant her.
Fløtegratinerte poteter, 4-5personer
15 små poteter, eller omtrent 10 litt større
3 fedd hvitløk
3dl matfløte
Salt
Pepper
Smør til å smøre formen
Hvitost
Evt. H-melk (ca 3dl)
Vask potetene godt, skjær de opp i tynne skiver.
Potetene kan skrelles først, men dette er en smaksak.
Legg potetene lagvis i en smurt ildfast form.
Legg hvitløken innimellom potetene.
Ha over litt salt og pepper.
Hell over fløten, om det er mye poteter som ikke er dekket med fløte så kan du ha oppi noen dl h-melk.
Alle potetene trenger ikke å være dekket.
Sett formen midt i ovnen på 200grader i 45minutter.
Vend om potetene innimellom så potetene som ikke dekkes av fløte og melk også får ligge noen minutter og koke i "sausen".
Ha revet hvitost over potetene og stek videre i 15-20minutter.
Om du har tykke potetskiver kan det være lurt å stikke en kniv igjennom noen av potetskivene for å se om de er noenlunde gjennomkokt.
La potetene hvile noen minutter før du serverer de.
Smaker godt som tilbehør til kjøtt med frisk salat til.
Håper det smaker:)
---Rebecca Kristin---
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar