Hei alle!
Restemiddager er for mange et negativt ord, jeg har aldri skjønt hvorfor! Å lage middag av rester er veldig kjekt, og det er bare tull å kaste masse mat hvis den er brukenes.
Denne gangen hadde vi noen koteletter igjen etter en middag, og de var grådig god, så kunne ikke kaste de.
I en restemiddag er det bare til å bruke det du har liggende, kombinere noen gode smaker også har du en god middag! For, det er ganske kjedelig å spise samme middagen flere dager på rad, sån er det bare ;)
Her er i allefall oppskrift på restegryten min som ble litt til underveis.
Oppskrift, Restegryte
ca 4 porsjoner
ca 4 porsjoner
3 koteletter
5 poteter
1 stor løk
Litt purre
Litt fryste grønnsaker
4stk gulrot
Brun saus
Skjær opp løk og purre, brun dette i en stekepanne. Ha over i en passe stor gryte.
Skjær kotelettene i terninger, brun i en stekepanne og ha i gryten.
Skrell gulrot, vask potetene og skjær i skiver.
Ha over i gryten.
Lag brunsaus, jeg hadde omtrent en liter. Når klumpene er rørt ut, hell over i gryten.
La det småkoke til grønnsakene begynner å bli mør, tilsett de fryste grønnsakene mot slutten av koketiden.
Smak til med krydder, jeg brukte salt, peppet, kjøtt buljong og litt kajennepepper.
Server, og nyt. Veldig godt med flattbrød til!
Kotelettene kan erstattes med f.eks. pølser om det er det du har liggende.
Håper det smaker ;)
---Rebecca Kristin---
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar