1. juni 2012

Rebeccas restegryte

Hei alle!

Restemiddager er for mange et negativt ord, jeg har aldri skjønt hvorfor! Å lage middag av rester er veldig kjekt, og det er bare tull å kaste masse mat hvis den er brukenes.
Denne gangen hadde vi noen koteletter igjen etter en middag, og de var grådig god, så kunne ikke kaste de.

I en restemiddag er det bare til å bruke det du har liggende, kombinere noen gode smaker også har du en god middag! For, det er ganske kjedelig å spise samme middagen flere dager på rad, sån er det bare ;)

Her er i allefall oppskrift på restegryten min som ble litt til underveis.

Oppskrift, Restegryte
ca 4 porsjoner 

3 koteletter
5 poteter
1 stor løk
Litt purre
Litt fryste grønnsaker
4stk gulrot
Brun saus

Skjær opp løk og purre, brun dette i en stekepanne. Ha over i en passe stor gryte.
Skjær kotelettene i terninger, brun i en stekepanne og ha i gryten.
Skrell gulrot, vask potetene og skjær i skiver.

Ha over i gryten. 
Lag brunsaus, jeg hadde omtrent en liter. Når klumpene er rørt ut, hell over i gryten.
La det småkoke til grønnsakene begynner å bli mør, tilsett de fryste grønnsakene mot slutten av koketiden.
Smak til med krydder, jeg brukte salt, peppet, kjøtt buljong og litt kajennepepper.

a


Server, og nyt. Veldig godt med flattbrød til!
Kotelettene kan erstattes med f.eks. pølser om det er det du har liggende. 

Håper det smaker ;)

---Rebecca Kristin---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar