26. november 2011

Pikekyss

Hei alle!

Vet ikke hvordan det er med dere, men hos meg kribler det i kroppen etter å begynne på julebaksten. Jeg har funnet ut at siden jeg har litt fri i desember så skal jeg prøve å spare det meste til då. Er så mye kjekkere å bake når jeg har god tid, så får jeg heller pynte litt til advent denne helgen.
I dag har jeg gjort ett forsøk på pikekyss, har prøvd det en gang tidligere, men det gikk ikke så bra.
Og folkens, jeg har ikke sluttet med perlerier, men har laget en del julegaver så legger ikke de ut før etter jul :)


Når jeg skulle finne oppskrift på piksekyss brukte jeg min gode venn google.no, fant mange oppskrifter, men alle var litt ulik. Derfor prøvde jeg å finne hva som var felles i opskriftene, og prøve meg frem.
Det så og si alle oppskriftene hadde til felles var 50-60g sukker pr eggehvite, så det er et godt utgangspunkt til en oppskrift.. Uansett, her kommer oppskriften:


Pikekyss
6 eggehviter
300g sukker
2ts vaniljesukker/ vanilje essens
1/4ts salt
Evt. matfarge


Pisk eggehviten stiv.
Tilsett en og en spiseskje sukker, bland godt mellom hver gang.
Bland i i saltet og vaniljen. 
Ha blandingen i en sprøytepose og lag små topper på bakebrett.
Du kan også bruke teskjeer for å lage topper. 
Husk at jo større de er jo lengre tid tar det før de er ferdig i ovnen.


Stekes i 1- 2 timer på 100grader.

Leste ett tips på nett om å drysse melis over pikekyssene før de stekes så jeg gjorde dette på to av de fire brettene jeg laget. De med melis ble litt mørkere enn de andre, men begge deler var kjeeempe gode! Jeg er veldig fornøyd med resultatet.


Jeg har forresten kjøpt noe som er helt genialt! Et stativ for kan holde opp til fire stekebrett. Spesielt siden jeg ikke har så mye benkeplass for kjøkkenet er dette kjempe greit!


Ellers så lurer jeg på hvilke julekaker DU skal bake i år? 

----Rebecca Kristin----

2 kommentarer:

 1. OI , nam!!! jeg vil smake ! hihi du er så flink !

  jeg har nok litt tid i desember så tenkte å bake litt.. vil iallefall lage serinakaker ( tror det er det de heter :P ) Så vet jeg ikke helt :P
  Noen tips kanskje ? :)

  SvarSlett
 2. Takk frøken :D Det var ikke så vanskelig, bare tok dritt lang tid.. fire brett, mellom en og to timer pr brett.. ble litt flere timer enn planlagt :p
  Serinakaker ja, det er jo godt :D hmm.. Tyskeskiver er veldig godt, åsså sjokolade topper! Du vet, sånne ristopper med sjokolade.. Og sånne american cookie tinger er nam.. I år skal jeg prøve meg på havreflarn og :D Det er nam nam!

  SvarSlett