9. desember 2015

Israelkake

Hei på dere!

Denne helgen har det vært dåp for William! Vi bestilte koldtbord fra Lenes bakeri som vi også bestilte fra til bryllupet vårt, også bestilte vi en hvit dame derfra. Ellers så bakte jeg en kake og lagde pikekyss selv. Ellers så var det min flotte familie som sto for bakingen.


Israelkake er en kake jeg aldri hadde hørt om før en venninne nevnte at moren hennes pleide å lage den til selskap osv. Så jeg googlet litt, og fant denne oppskriften på det søte liv.

Sjokoladekake bunn

Stekes på 180grader i 15-20min, midt i ovnen
6 egg
3 ss sukker
1 pk sjokoladepuddingpulver

Karamell-fromasj
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 dl seterrømme
3 ss sukker
1 pk karamellpuddingpulver

Sjokoladeglasur
6 ss vann
6 ss sukker
2 ss kakao
50 g smør
100 g melkesjokolade

Vi begynner med bunnen. Her er det viktig å ha en TETT rundform på 26cm. 
Skill eggene. 
Pisk eggehvite og 2ss sukker til myk marengs. 
Pisk inn sjokoladepudding pulveret.
Ha i en og en eggeplomme og 1 ss sukker. 
Ha røren i en lett smurt form.
Stek på midterste rille i 15-20 minutter. 
Ta kaken ut etter max 20 minutter selv om den ikke virker ferdig.
Avkjøl i kjøleskap til den er helt kald, minst en time så vil den stivne.
IKKE ta av ringen.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.
Pisk inn seterrømme, sukker og karamellpuddingpulver. 
Hell karamell-fromasjen over kakebunnen, sett i kjøleskapet noen timer så det stivner.
IKKE ta av ringen.

Ha vann, sukker, kakao og smør i en kjele.
Varm opp på svak varme til smøret begynner å smelte.
Ha i oppdelt melkesjokolade. 
Rør til en jevn blanding og avkjøl til romtemperatur.
Hell blandingen over karamell-fromasjen og sett kaken i kjøleskapet til avkjøling.
IKKE ta av ringen. 

Løsne ringen forsiktig med en skarp kniv før servering.
Ta av ringen og pynt etter eget ønske før servering. 

Håper det smaker. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar