18. mars 2015

Kjenner jeg må lufte litt!

Hei på deg!

Nå for tiden så er det veldig inn å legge ut lister over ting man ikke skal si til gravide evt gjøre med/mot gravide.. Noen av disse listene er ganske morsom, andre helt fjern, men noen få punkter kan jeg si at jeg kjenner meg igjen i. Ting som så stor du er blitt osv syntes jeg ikke er irriterende (enda). Men det er mest fordi jeg ikke føler jeg er så stor, også er jeg fortsatt på det stadiet der jeg bare er glad for at jeg har fått sånn fin mage.

Uansett, det jeg ser at går igjen på de fleste listene er "Graviditet er ingen sykdom".
Neste personen som sier dette til meg på en ikke humoristisk måte tror jeg at jeg kommer til å bite hodet av! Allerede da jeg var hos legen for første gang etter jeg ble gravid så spurte han Ser du på graviditeten som en sykdom?! Jeg må få legge til at dette ikke var min fastlege, men en som var vikar for han. Bakgrunnen for spørsmålet var at jeg fortalte at jeg jobber i butikk og at vi har post i butikk hvor det er mange tunge løft. Så jeg lurte på om han kunne fortelle meg omtrent hvor tungt man bør være forsiktig med å løfte. Da han stile meg dette spørsmålet ble jeg ganske paff! Så jeg sier at så klart gjør jeg ikke det! Men, kan jeg løfte 25kg? Nei sier han. 20kg? Nei.. 15kg? Nei... 10kg? Nei, det bør du ikke gjøre.. Jeg sa bare ok, men jeg tenkte hva i .... kunne han ikke bare sagt at jeg ikke burde løfte noe som var 10kg eller mer?! Trenger man å være så frekk??

Jeg har også fått samme beskjeden når jeg først fikk bekkenløsning og ikke kunne gå mer enn til toalettet og tilbake. Nå må du ikke gjøre deg helt hjelpeløs bare fordi du er gravid, det er ikke en sykdom vet du! Var svaret jeg fikk av fastlegen da jeg var hos han og forklarte situasjonen min og sa jeg trengte sykemelding for jeg klarte ikke å gå på jobb.. Etter mye om og men så fikk jeg sykemelding noen uker og henvisning til fysio. Da jeg var tilbake var jeg ikke blitt noe særlig bedre og sa jeg trengte en ny sykemelding. Det ville han ikke gi meg, for det er jo ikke en sykdom å være gravid! Det finnes tusenvis av kvinner som til en hver tid er gravid og i jobb, så da burde jeg også gå på jobb.. Der og da trodde jeg at hjernen min skulle eksplodere! Men også her måtte jeg diskutere med han ganske lenge før han til slutt skrev ut ny sykemelding. Han kunne ikke se problemet med å gå på jobb, jeg kunne bare sitte i ro i kassen og siden jeg jobber med min mann kunne jo jeg sitte på med han til jobb også kunne han kjøre meg hjem når jeg var ferdig (men i hans arbeidstid vel og merke!). Nei, vet du hva?! Så overkjørt jeg følte meg den dagen der.. Jeg hadde ikke forlatt det legekontoret før han hadde hørt på meg kan jeg fortelle deg.

Vel, dette er ikke de eneste gangene jeg har fått høre kommentaren. Men, det er disse gangene jeg har blitt mest forbanna. Jeg kjenner at jeg blir kjempe sint, spesielt når menn forteller meg det! Prøv å først gå i 3mnd med spying og ingen matlyst der du bare er trøtt, sliten og vil sove. For å så fortsette med at det kjennes ut som om noen har tatt løpefart å kneet deg mellom beina og vondt i hoftene, rygg osv. Så selv om babyen i magen ikke er en sykdom så er det mange andre plager som kommer med en graviditet! Hvis man spyr og ikke er gravid så er man jo syk, hvis man nesten ikke kan gå fordi man har smerter så regnes man som syk når man ikke er gravid.. Jeg kan fortsette og fortsette på listen, men jeg tror du skjønner poenget mitt.

Puh! Det var godt å få dette ut.. Jeg syntes folk skal tenke seg litt om før de sier noe om noe som helst. Alle opplever f.eks graviditet forskjellig, så man kan gi tips og råd.. Men, ikke vær en bedreviter og fortell hvordan noen har det eller burde hatt det.

Håper du har en fin fin uke!
Rebecca

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar