2. juni 2014

Trening..

Hei på deg.

Trening har lenge vært ett tema jeg ofte har prøvd å unngå.. Det er flere grunner til dette, mye har vært dårlig samvittighet fordi jeg ikke har trent, og noe av det fordi jeg syntes det er vanskelig å snakke med folk om at jeg ikke har trent fordi jeg ikke har hatt nok energi til det.. Det virker som om de aller fleste tror dette er en dårlig unnskyldning fordi jeg er for lat til å trene, for lat til å gå tur og for gidda-laus til å gjøre noe med det.. Også er det så klart de som skal fortelle hvordan jeg kan trene, hva jeg kan gjøre for å få energi nok til å trene osv. Så, jeg er egentlig blitt ganske vant til at "alle" ser på meg som utrolig lat og en som gir blaffen.
I tillegg til dette så blir jeg veldig forbanna på folk som tror de vet best hva jeg skal gjøre med min kropp, hva jeg har energi til og hvordan jeg kan gjøre ting på en best mulig måte. Selv om jeg vet at de bare mener det godt, så ender jeg opp med å få enda mindre lyst til å trene, og de dagene jeg har overskudd til det så lar jeg være fordi jeg syntes andre folk er teit som maser. Så ja, gir dette noe mening for andre enn meg? Sikkert ikke.

Uansett, nå har ikke folk mast på en stund, så nå har jeg omsider blitt medlem på et treningssenter igjen! Nå som jeg er uten medisin, og formen har vært bra så lenge så kjenner jeg at energien er på vei opp igjen også. Det er skikkelig deilig å ikke føle at jeg ikke klarer å gjøre ditt eller datt..Så, på lørdag så var jeg innom for å se hvordan det var å være tilbake på treningssenteret. Det var utrolig godt å få svette litt og bruke kroppen selv om det bare var en kort økt. Så, nå er målet å få trent ett par ganger i uken, også håper jeg snart jeg får time med som kan sette opp ett treningsprogram til meg.. Veldig greit at slikt er en del av medlemskapet!

Det eneste jeg håper et at hun som skal sette opp ett program til meg hører på hva jeg sier, og gjerne har litt kunnskap om MS. Jeg tenker i alle-fall at det å lage ett program med fokus på de store muskelgruppene, og mye styrketrening kan være bra.. Slik at hvis jeg er syk eller ikke kan trene i perioder så er det litt muskler å ta av når jeg ikke kan trene eller være så aktiv.. Men, det kan være jeg tar helt feil også..
Jeg tror jeg skal sende en mail til sykepleierne på Haukeland og høre hva de sier ang trening..

Så dette er ett spennende prosjekt føler jeg! Og, jeg krysser fingrene for at jeg klarer å følge dette opp.
Håper du har hatt en flott helg, og at sommerværet varer en stund til!
Rebecca

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar