5. april 2012

Potet og kjøttfyll grateng

Hei alle!

Når jeg lagde calzone så brukte jeg ikke opp alt kjøttfyllet, så da måtte jeg lage en restemiddag.
Du trenger poteter, raspet hvitost og rester av kjøttfyll. Det spiller ingen rolle hvilke kjøttfyll det er.
Det er flere måter å lage denne restemiddagen på, så jeg har tenkt å forklare to ulike måter.


Potetskiver i form 
200grader, ca 40 minutter

Ca 4 porsjoner
Vask potetene godt, hvor mange kommer an på hvor mye du skal lage. 
Jeg brukte 8 små poteter.

Skjær de i skriver eller bruk en ostehøvel for å skive de.
Legg de i en ildfast form.

Ha over kjøttfyll og raspet hvitost.


Stekes i ovnen på 200grader til potetene blir mør, omtrent 40min. 
Steketiden varierer etter hvor mye poteter det er og hvor tykk skivene er. 
Hvis osten blir brun på toppen før potetene er møt, legg bakepapir over så osten ikke blir brent. 
Du kan også legge poteter og kjøttfyll lagvis, avhengig av hvor mye kjøttfyll du har. 

Potetbåter i form
200 grader, ca 40-50 minutter

Vask potetene godt, hvor mange kommer an på hvor mange du skal lage til.
Skjær potetene i båter, legg de i en ildfast form.
Ha over kjøttfyllet og raspet hvitost.
Stekes på ca 200grader til potetene er mør og osten er gylden brun.
Her vil steketiden variere eter hvor store båter du lager, 40-50min. 
Bruk en kniv for å sjekke om potetene er ferdig.

Håper det smaker :)  

--Rebecca Kristin--

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar