5. april 2012

Calzone med kjøttsaus

Hei alle!

Jeg hadde så sinnsykt lyst på empanadas her en dag. Men, det er så mye kjevling og det tar så lang tid! Så jeg fant ut jeg heller skulle lage calzone, eller innbakt pizza om du heller vil kalle det for det.
Jeg liker at fyllet skal få god tid, så jeg lager ofte fyllet før bunnen. 

Deig
230 grader, 10-15 minutter
Ca 12 stk, kommer an på hvor stor og tykk de lages

10 dl hvetemel (går fint an å bytte ut f.eks halvparten med grovere mel)
4 dl lunkent vann
1 ts salt
1 pk gjær
2 ss matolje

Bland det tørre sammen i en bolle.
Ha i vann og olje, bland sammen til en smidig deig.
Kna deigen og sett den til heving i ca 30 min

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut og skjærer den i sirkler, bruk ett fat eller en skål og skjær rundt. Eller du kan rulle deigen ut i en pølse og skjære den opp i like store deler, så former du hver enkelt del og kjevler den ut eller bruker hendene for å få sirkler med riktig tykkelse.
Husk å ikke kjevle deigen for tynn, da vil den gjerne revne i bunnen om du må flytte på den etter fyllet er kommet på. 
Kjøttsaus
400g karbonadedeig
1 1/2 - 2 dl vann
1 løk
1 fedd hvitløk
1/2 chili
1 paprika
1 boks med hakkede tomater
1 boks tomatpure
1/2 - 1 ts spisskummen
1/2 ts salt
Raspet hvitost
(Det er også god med mais i fyllet)

Hakk løk, hvitløk, chili og paprika. Stek løken til den er litt myk før du har hvitløk, chili og paprika i pannen og freser dette litt. Ha det over i en gryte mens du steker karbonadedeigen sammen med salt og spisskummen. Ha karbonadedeig, hakkede tomater og tomatpure i gryten og bland sammen.
Ha i vann og kok opp. (Evt. tilsett mais) La det småkoke til det begynner å bli litt tykt, gjerne 30min - 1 time. Det er også godt med litt raspet ost i sausen. Husk å smake underveis om det trengs mer krydder i fyllet. 


Ha kjøttfyll på ca halve deigsirkelen, ha på litt revet ost. Brett den delen av deigen uten fyll over den andre. Bruk en gaffel til å "lukke" kantene, eller trykk de godt sammen med fingrene. Ha gjerne litt raspet ost over. Server sammen med f.eks. en god salat. Disse er også veldig grei å ha i frysen til en rask middag eller en god lunsj. 

Håper det smaker!

--Rebecca Kristin---