Nå er jeg begynt å bli litt lei av brød, knekkebrød, youghurt og alt annet jeg pleier å spise. Så, igjen har jeg våget å prøve noe nytt. Var veldig skeptisk til å prøve å lage middagsmuffins, men de ble egentlig ganske god.
De passer godt til middag sammen med f.eks. en god salat, til lunsj eller f.eks. til kvelds.
Før du går videre til å lese oppskriften, jeg vil anbefale deg å doble fyllet. Siden dette bare er første forsøk så ble de ikke helt som jeg hadde trodd på forhånd. Det ble litt mye muffins og lite fyll etter min smak.
![]() |
Var ikke formene kjempe søte? |
Muffins "deig"
200 grader, ca 30 minutter
Ca19 stk
200 grader, ca 30 minutter
Ca19 stk
250g hvetemel
250g byggmel
4ts bakepulver
1ts pepper
1/2ts salt
2 egg
1ts natron
1dl rapsolje
0,5ts kajennepepper
Litt vann
Bland alt utenom vann sammen, tilsett litt og litt vann til du får en deig aktig konsistens.
Fyll
1/2fedd hvitløk
100g kokt skinke, bog eller pålegg
Litt oregano krydder
80g paprika
150g raspet hvitost
ca50g skinkeost
Press, rasp eller finhakk hvitløk.
Skjær paprika og skinke i terninger.
Bland alt i røren.
![]() |
Trodde de ville heve mer enn de gjorde, så kunne fylt formene mer opp. |
Ha blandingen i muffinsformer, du kan godt fylle de nesten full da de ikke hever så mye.
Steikes i ca30min, mindt i ovnen på 200grader.
Håper det smaker :)
--Rebecca Kristin--
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar