16. januar 2015

Utilstrekkelig (?)

Hei på deg

Nå er jeg i uke 20, og er veldig glad for å ha kommet så langt. Men, samtidig så føler jeg at tiden har flydd! Tenk at halve svangerskapet er gått allerede? Vi har kjøpt inn en del av det vi trenger til babyen allerede. Vogn, seng, stelle-kommode og vugge for eksempel. Også har vi kjøpt litt klær og fått litt. Men, klær blir det nok mer av etterhvert! Vi har kjøpt en del av de store tingene brukt og er kjempe glad vi får arve en del klær til småen. Ja, jeg vet at noen er skeptisk til dette. Men, det er jo pent brukt og virker som det skal alt sammen. Det er virkelig mye penger å spare på å kjøpe en brukt vogn for eksempel.

Uansett, det var ikke dette innlegget skulle handle om!
Alle vet i dag at det er viktig å være i fysisk aktivitet, det er viktig å være aktiv.
Og når man blir gravid er dette fortsatt viktig. Og, mange du snakker med minner deg på det, og på de fleste nettsidene du oppsøker skriver de om hvor viktig det er å være i god fysisk form før fødselen. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er veldig aktiv, jeg liker ikke å trene fordi jeg ikke kan trene på den måten jeg helst vil uten store smerter. Men også fordi jeg liker å slappe av.

Så når jeg da er blitt gravid og opplever at jeg er trettere og mer sliten enn tidligere. Vel, det blir ikke noe enklere å trene og være aktiv. Det meste av tiden min går med på jobb og til å sove. For meg er det viktig å komme meg på jobb, heldigvis jobber jeg i butikk så jeg sitter ikke stille på jobb.
Men, nå har jeg i tillegg fått en ny vondt. Den kom snikende for noen dager siden. Det begynte med vondt i korsryggen og rett over rumpen, men så når jeg skulle reise meg fikk meg en syk smerte nedover beinet. Kort fortalt så er ikke det blitt noe bedre, det gjør nå vondt stort sett uansett hva jeg gjør. Og det å gå er ikke bare bare når foten plutselig svikter og gjør skikkelig vondt. Heldigvis så har min kjære fått ordnet det så jeg får låne noen krykker og se om det er lettere. Så, da blir det ny legetime igjen på mandag også får vi se hva legen sier. Uansett hva det er som er gale, så håper jeg det går over snart.

Så,når jeg kjenner på disse plagene. Spesielt trettheten og hvor sliten kroppen min blir etter bare noen timer på jobb så klarer jeg ikke å forstå hvordan jeg skal klare å være aktiv. De dagene jeg har fri og litt overskudd så blir det gjort husarbeid og hvis det ikke er storm så går jeg en tur eller er litt sosial.
Jeg føler meg rett og slett dårlig, jeg føler meg utilstrekkelig. Hva hvis babyen ikke er frisk? Hva hvis fødselen er kjempe tung og jeg ikke klarer det fordi jeg ikke er i godt nok form? Hva hvis ditt eller hva hvis datt? Jeg føler at jeg er en dårlig mamma allerede før babyen er kommer til verden! Og tro meg, det hjelper ikke at jeg føler alle maser om at jeg må gjøre ditt eller gjøre datt. Å bli lei meg, trist og stresset over noe jeg ikke kan gjøre noe med i dag. Det er vondt.
For å sette det på spissen så føler jeg at jeg må velge mellom å kunne jobbe litt eller å gå turer for å være i aktivitet. Og som sagt så er jobben veldig viktig for meg.

Jeg har også tenkt mye på at man sjeldent hører om det vanskelige og tunge i et svangerskap. Jeg har i alle fall verken hørt eller lest så mye om at andre har følt seg så sliten, utilstrekkelig og ubrukelig. De gangene jeg har hørt om det eller lest om det så dreier det seg oftest om ekstrem svangerskap-kvalme og de problemene som kommer med dette. Det høres helt klart grusomt ut, så jeg er glad at jeg har sluppet unna det! Ellers så beskriver de fleste svangerskapet som den beste tiden i livet, og kanskje det er det for de fleste. I så fall så unner jeg alle slike svangerskap.
Men, jeg syntes det er viktig å nevne at ikke alle har så flotte svangerskap og kan gjøre alt etter boka.
Så for nå så krysser jeg fingrene og håper at ting blir lettere etterhvert. Hvis ikke det gjør det så håper jeg at formen blir bedre når babyen kommer til verden så jeg kan vise at jeg er en god mamma selv om jeg ikke har gjort alt etter "hvordan være gravid" boka.

Håper du får en flott helg, og at stormen snart er over.
Rebecca

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar