8. desember 2012

Hjemmelaget Dots konfekt

Hei alle!

I går lagde jeg og en venninne Dots konfekt, den kan også lages med Oreo kjeks om du foretrekker det.. Det er kjempe enkelt å lage, det som tar tid er å trekke konfekten i smeltet sjokolade, eller så går det meste ganske fort.. Når vi holdt på å lage og formene var klar for å fylles ser venninnen min på meg og sier: "Var det alt som skulle oppi??!" Ja sier jeg og ler, og hun ser på meg som om jeg nettopp dro en dårlig spøk.. For det er ikke noe hokuspokus å lage dette, du trenger kjeks, koksesjokolade og en klatt delfiafett..

Hvor oppskriften kom fra aner jeg ikke, fant den skrevet ned i en plastlomme på kjøkkenet. Lagde også disse og ga bort som julegaver i fjor, og et ble en stor hit :)


Dots konfekt, 12-16stk

1pk kjeks
300g kokesjokolade
Litt delfiafett

Knus kjeksene til det ligner på grovt mel. Å knuse kjeksene med en stapper i en paiform er et godt alternativ hvis du ikke kan bruke kjøkkenmaskinen til dette.
Smelt 100g kokesjokolade over vannbad. 
Hell sjokoladen over kjeksene og kna godt sammen til en deig. Her er det en fordel å bruke hansker, for dette er ganske grisete :)
Ha blandingen i former. Jeg har kjøpt såpeformer og isbitformer som jeg pleier å bruke. 
Husk å trykk kjeksene godt sammen i formen, hvis ikke kan de falle fra hverandre når du tar de ut av formen igjen.

Avkjøl i kjøleskap i minst 30min, om du glemmer de og lar de stå noen timer gjør ikke dette noe.

Smelt resten av sjokoladen sammen med litt delfiafett over vannbad. Ta bollen bort fra det varme vannet. Ta en og en form ut fra kjøleskapet og bruk en gaffel til å dyppe konfekten i sjokoladen. Det kan godt være du trenger en skje for å få helt sjokolade over hele konfektbiten. 
Sett sjokoladen til avkjøling på plast. Jeg har brukt ark med spiselig mønster på denne gangen for å få et flott mønster på konfekten min.
Når du er ferdig med alle bitene og sjokoladen har avkjølt litt så setter du dem i kjøleskapet. Når du skal flytte konfekten over i skåler eller noe å oppbevare de i er det lurt å bruke hansker. Kokesjokoladen smelter fort og det blir ofte avtrykk på sjokoladen om du flytter de uten hansker.

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---