2. mars 2012

Sitronkake

Hei alle!

Ser at det etterhvert er blitt lenge siden jeg har lagt ut noe nytt på bloggen. Laget denne forrige uke, men nå med eksamen og alt mulig er det liten tid til å blogge.. Men, skal prøve å bli flinkere fremover..
Noe av det beste med denne kaken, bortsett fra at den smaker utrolig godt er den utrolig deilige sitronlukten! Lukten av raspet sitronskall er bare helt utrolig og får det til å lukte frisk på kjøkkenet.



Sitronkake
175 grader, ca 50 mintter


150g smør
185g sukker
3 store egg
1,5dl sitronbrus
2ts bakepulver
300g hvetemel
1 sitron (stor)

Pisk mykt mør og sukker hvitt.
Ha i ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemel, ha bakepulver i melet.
Bland i sitronbrusen og halvparten av de siktede melet og bakepulveret.
Vask sitronen godt, rull den på kjøkkenbenken og riv skallet.
Del sitronen i to, press ut saften (pass på å fjerne steinene).
Bland sitronsaft og skall i røren.
Ha i resten av hvetemelet og bakepulveret.

Hell røren i en smurtform (1,5l).
Her kan du selv velge om du vil bruke rund form eller brødform. 

Stekes på 175grader i 50minutter. 



Avkjøl kaken en stund før du tar den ut av formen.
Avkjøl kaken helt og ha på glasur.

Glasur
Jeg har prøvd to typer glasur på denne kaken. 
Den ene er veldig enkel og den andre litt mer tidkrevende.

Enkel melisglasur
3 dl siktet melis
1-2 ss sitronsaft

Bland sammen og tilsett vann\ sitronsaft hvis den blir for tykk.
Blir glasuren for tynn ha i mer siktet melis.

Kremost glasur
125g kremost
40g smør
330 g siktet melis
Noen ss sitronsaft

Bland alle ingrediensene godt sammen. 
Smak til med sitronsaft, evt. tilsett mer melis hvis den blir for tynn.

Håper det smaker!

--Rebecca Kristin--

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar