23. oktober 2012

Hjemmelagde tortilla lefser

Hei alle!

Det må ikke være helg for å ha kjekke jentekvelder, mandag er en like god dag som alle andre ;) Denne gangen var det taco og cake pops på menyen. For å gjøre tacoen litt mer spennende lagde vi hjemmelagde tortilla lefser, og de ble veldig gode!

Oppskriften har jeg hatt i et års tid, så jeg aner ikke hvor den kommer fra. Men, her kommer den i allefall.



Taco lefser, 12små
  
350g hvetemel
2ts bakepulver
1ts salt
100g kaldt smør i biter
ca 2dl lunkent vann

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Smuldre smøret i melblandingen til det ligner på brødsmuler.
Bland i vannet. 
Kna deigen godt før du deler den i 12 likestore deler.


Rull til 12 baller og sett til avkjøling i ca en time.

Etter en time, kjevl ut tynne lefser.
De trekker seg sammen på stekepannen, så det er viktig at de ikke er for tykk.


Stek hver av lefsene på middels til høy varme i ca 30sekunder på hver side.
Legg de stekte lefsene på et fat med en håndduk over seg. Hvis du ikke legger noe over de blir de hard, og vil knekke når du prøver å brette de. 


Serveres sammen med kylling eller karbonadedeig med tacokrydder, salat, paprika, agurk, mais, annanas, ost og alt annet du ellers måtte finne på å ha på tacoen din. 

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---

2 kommentarer:

  1. namn nam nam nam!! Den BESTE tacoen eg har spist :D :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er godt å høre :D Du var no litt skeptisk når vi holdt på :p haha..

      Slett