24. mars 2013

Sjokolademoussekake

Hei alle!

I fjor hadde Freia en konkuranse hvor de skulle kåre Norges beste sjokoladekake. Da de kåret denne kaken til vinner var jeg nødt til å prøve den, og den var helt fantastisk! Jeg hadde mine tvil om hvordan resultatet kom til å bli, men når jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke ble den veldig god! Dette er helt klart en kake for de som er glad i mektige sjokoladekaker.

Sånn så kaken min ut da den var ferdig :)
 Bunn
 
300g smeltet smør
300g Freia 70% kokesjokolade
5dl sukker
6 egg
4dl hvetemel
3ts vaniljesukker eller ekstrakt
1 s salt

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i resten av det tørre og bland godt.
 Smelt smør sammen med sjokoladen og bland i. Om du bruker vanilje ekstrakt bland dette i nå.
Stekes i to 24cm former på 175 i 30 minutter.
Ikke bruk varmluft! 
Ta bunnene ut etter 30min uansett om de virker ferdig eller ikke.
La bunnene hvile noen timer, evt over natta i kjøleskap.
Sjokolademousse
3 eggeplommer
40g sukker
2dl +0,4dl kremfløte
125g freia 70% kokesjokolade

Smelt sjokoladen.
Pisk eggeplommer og sukker lett sammen.
Kok opp 0,4dl kremfløte, tøm over eggeplommene samtidig som du pisker lett.
Pisk resten av kremfløten til krem.
Når eggeblandingen og sjokoladen har blitt litt kald (35-40grader), vend det inn i kremen. 

Sjokoladekrem
80g Freia dronningsjokolade
350g smør
350g melis
100g philadelphia
4ss Freia Regia bakekakao
2ss kaffe

Smelt sjokolade og avkjøl litt.
Pisk sammen smør og philadelphia.
Ha i melis, kakao og kaffe vekselvis.
Bland i den smeltede sjokoladen.

Legg den ene bunnen på et fat, fordel sjokolademoussen utover denne.
Legg den andre bunnen oppå og smør sjokoladekrem rundt hele kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med tupp og pynt med sjokoladekrem. 
Her har jeg hentet oppskriften fra.

Håper det smaker!

---Rebecca Kristin---



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar