18. november 2011

Empanadas

Hei alle!

Ser at det er evigheter siden sist jeg oppdaterte bloggen nå, har vært så travelt at jeg rett og slett ikke har hatt tid til å skrive innlegg..
Laget empanadas for en stund siden, har ikke spist det på sikkert fem år! Husker når jeg var yngre og bodde hjemme, så fikk jeg bestemme middag hvert år på bursdagen min og da ble det som regel empanadas.

Hvis du har tenkt å lage denne deigen her så bør du vite to ting på forhånd. Den er evig god, men er et helvete å få kjevlet ut! Nesten som å kjevle tyggis, så det tar litt tid.

I utgangspunktet kan du bruke det du liker som fyll, hvis du ikke er kresen så finnes det masse gode oppskrifter på spennende fyll på nettet! Fyllet som det kommer oppskrift på her ble alt for mye i forhold til deig, så du kan gjerne doble deig oppskriften. 


Empanadas deig

900g hvetemel
2ts salt
150g rapsolje
5dl vann

Bland alt sammen i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin hvis du har det!
Del deigen i to (eller fire hvis du dobler oppskriften), kjevle ut deigen.
Legg ett fat eller en skål på deigen og skjær rundt med en kniv.
Legg sirklene på ett bakebrett kledd med bakepapir.


Fyll

Du kan gjerne halvere mengden karbonadedeig, hvitløk og paprika hvis du ikke dobler oppskriften på deig.
3paprikaer i ulike farge.
1 stor eller to mindre løk.
2 fedd hvitløk.
800g karbonadedeig.
1 boks med hakkede/knuste tomater (gjerne med chilli eller basilikum).
1pose tacokrydder.
1pose spagetti saus.
Litt raspet hvitost
Ca 5 dl vann.
Annet krydder etter ønske.


Hakk opp paprika, løk og hvitløk. 
Stek karbonadedeig, ha over i en panne.
Stek løk og paprika, ha i hvitløk når løken begynner bli gyllen.

Ha dette i pannen sammen med karbonadedeigen. 
Hell over en boks med hakkede tomater, tacokrydder og spagettisaus.
Bland godt, ha i vannet og kok opp.
La det små koke i ca 5 minutter, ha i raspet hvitost.
Smak til med ønsket krydder.
Sausen skal være litt tykk.

Slå på stekeovnen, 250grader.
Ha klar en liten kopp med vann og en gaffel.
Bruk en spiseskje til å legge fyllet på deigen.

Ha fyll på ca halve sirkelen, smør rundt kantene med vann.
Brett over den andre halvdelen av sirkelen.
 Bruk gaffelen, trykk ned rundt kanten. (Ikke på bretten, men der deigen skal "limes sammen")

Sett brettet i ovnen og stek på ca 250grader i omtrent 10minutter.

Serveres med fersk salat! 

Disse kan du også lage mange av og ha i frysen. Er veldig godt og enelt å ta opp når du ikke har tid til å lage middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar