15. august 2012

Lenge siden sist!

Hei alle!

Nå er det veldig lenge siden jeg har oppdatert bloggen min, men jeg har egentlig ikke så mye å legge ut for tiden. Så, jeg legger ut noen bilder av noe av det jeg har laget den siste tiden =)
De fleste oppskriftene ligger ute allerede, men det som ikke er lagt ut skal jeg enten linke til oppskrift eller legge ut en annen gang :)

Kake til morfar sin 70års dag :)
Appelsinkake med melisglasur, og mine første marsipanroser noensinne.


Ferdig på skolen kake :)
Rebeccas sjokoladekake med hjemmelagde pikekyss og knuste pikekyss i laget mellom bunnene. God til hvitvin, og en perfekt kake til å feire at bachelor og eksamener var overstått.

Pikekyss :)
Hjemmelagede pikekyss, god for seg selv eller som kakepynt.

Innflytningskake :)
Laget Annas favoritt sjokoladekake da en av mine bestevenninner og kjæresten hadde innflytningsfet. Knall god kake!

Cakepops :)
Sjokolade cakepops, veldig greie å lage om du har litt ekstra kake :)

Ost og skinke pai :)
Ost og skinke pai, god middag! Er også veldig godt med kylling i stede for skinke.
Sukrin sjokoladekake :)
Prøvde å lage sukrin sjokoladekake, har ikke lagt ut oppskrift enda. Litt tørrere enn vanlig kake, men ellers god!


Martin 13år :) 

Appelsinkake med svart melisglasur (lyset sin feil at kaken ser grønn ut!).

Håper du er blitt litt inspirert :) 

---Rebecca Kristin---

11. juli 2012

Middagsomelett

Hei alle!

Jeg har bakt en del og så klart laget mye middag den siste tiden. Problemet er at det meste ligger allerede på bloggen min. Det er derfor det har vært så stille her i det siste. 

Middagsomelett
200 grader, 30-45 minutter

1 boks skinke, evt. kylling eller pølser (ca 400 g)
1/2 purre
1/2 paprika
4 kokte poteter
6 egg
Litt vann, melk eller fløte
Salt
Pepper
Kajennepepper
Noen skiver med hvitost eller litt raspet ost 
Smør til smøring av formen

Skjær potetene i små terninger, hvis du ikke har ferdigkokte poteter så kan du koke potetbitene til de blir litt mør. Skjær paprikaen, purre og skinken i biter.
Pisk sammen egg og melk, ha i krydder. Vend inn de andre ingrediensene så de blir dekket med eggeblandingen. Smør en liten langpanne (ca 1,5l), ha blandingen i formen og ha osten over. 
Sett formen i forvarmet ovn. Når eggeblandingen er stivnet og omeletten begynner å få farge er den ferdig. Server sammen med salat og brød eller nystekte bagetter. 

Håper det smaker

--- Rebecca Kristin ---


1. juni 2012

Rebeccas restegryte

Hei alle!

Restemiddager er for mange et negativt ord, jeg har aldri skjønt hvorfor! Å lage middag av rester er veldig kjekt, og det er bare tull å kaste masse mat hvis den er brukenes.
Denne gangen hadde vi noen koteletter igjen etter en middag, og de var grådig god, så kunne ikke kaste de.

I en restemiddag er det bare til å bruke det du har liggende, kombinere noen gode smaker også har du en god middag! For, det er ganske kjedelig å spise samme middagen flere dager på rad, sån er det bare ;)

Her er i allefall oppskrift på restegryten min som ble litt til underveis.

Oppskrift, Restegryte
ca 4 porsjoner 

3 koteletter
5 poteter
1 stor løk
Litt purre
Litt fryste grønnsaker
4stk gulrot
Brun saus

Skjær opp løk og purre, brun dette i en stekepanne. Ha over i en passe stor gryte.
Skjær kotelettene i terninger, brun i en stekepanne og ha i gryten.
Skrell gulrot, vask potetene og skjær i skiver.

Ha over i gryten. 
Lag brunsaus, jeg hadde omtrent en liter. Når klumpene er rørt ut, hell over i gryten.
La det småkoke til grønnsakene begynner å bli mør, tilsett de fryste grønnsakene mot slutten av koketiden.
Smak til med krydder, jeg brukte salt, peppet, kjøtt buljong og litt kajennepepper.

a


Server, og nyt. Veldig godt med flattbrød til!
Kotelettene kan erstattes med f.eks. pølser om det er det du har liggende. 

Håper det smaker ;)

---Rebecca Kristin---